Logo VA Strategi

Vi söker en strategisk VA-ekonom

Är du en kommunikativ och strategisk ekonom med erfarenhet av VA? Trivs du med att driva dina projekt framåt och tycker du om att kunna påverka din arbetsmiljö? VA Strategi växer och vi söker just nu en ny kollega till vårt team i Göteborg.

Om tjänsten

Vi söker en strategisk ekonom som med fördel har erfarenhet av VA och ett stort intresse för miljö- och samhällsbyggnadsfrågor.

Som ekonom hos oss kommer du bland annat att hjälpa VA-huvudmän att göra ekonomiska prognoser och konsekvensanalyser av investeringar, beräkna VA-avgifter, och vara ekonomisk rådgivare och stöd till VA-bolag och kommuner. Du blir en del i arbetet med att vidareutveckla och optimera vårt unika beräknings- och simuleringsverktyg. Hos oss får du omväxlande dagar och kommer även att projektleda samt föreläsa under våra utbildningar.

Vårt kontor ligger i Gårda, Göteborg, och det är där du har din arbetsplats tillsammans med oss. Det finns även möjlighet att arbeta på distans. Vi är flexibla och hittar en lösning som fungerar för alla. Vi sköter de flesta av våra möten och kundkontakter digitalt, men det kan ingå vissa resor i tjänsten.

Hos oss på VA Strategi får du stor möjlighet att forma din vardag. Arbetet hos oss innebär variation av spännande projekt där vi lägger vikt på personligt engagemang, ansvar och självständighet. Vi vill främja kunskapsutbyte mellan medarbetare, och du får gärna dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Vi värdesätter din prestation i uppdrag, men även ditt bidrag till ett fint arbetsklimat.

Om dig

Du är en handlingskraftig, lösningsorienterad, kommunikativ och engagerad person. För oss är det viktigt med ett varmt och personligt kundbemötande och därför ser vi att du är lätt att umgås med och är bra på att knyta och hantera relationer. Du har hög leveranssäkerhet och arbetar effektivt, samt har mycket god förmåga att tänka strategiskt.

Eftersom svenska är vårt arbetsspråk vill vi att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska. Dessutom är du troligtvis ett ess på Excel.

Om oss

VA Strategi är ett nytänkande företag som sedan 2013 hjälper kommuner och kommunala bolag med frågor kring Vattentjänstlagen. Vi har juridisk, teknisk och ekonomisk expertis, vilket är en unik blandning i vår bransch.

Vi är specialiserade på VA-rätt, och på hur VA-huvudmannens strategiska arbete behöver utformas i linje med lagens krav. Vi är även djupt insatta i VA-taxor. Tack vara våra egenutvecklade beräkningsverktyg kan vi jobba effektivt och med stort fokus på det strategiska arbetet i våra uppdrag.

Våra tjänster och utbildningar är eftertraktade över hela landet, och vi anlitas även av branschorganisationen Svenskt Vatten för deras utbildningsverksamhet. Vi värnar om våra kundrelationer och håller alltid hög kvalitet i våra uppdrag vilket ger oss nöjda och återkommande kunder.

VA-branschen står inför stora utmaningar med stora investeringsbehov. Där efterfrågas våra tjänster och vår kunskap. Vill du växa tillsammans med oss och påverka resan framåt för vårt branschledande företag? Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Din profil

  • Strategisk ekonom med 2 års arbetslivserfarenhet eller mer
  • Akademisk bakgrund, högskoleutbildning inom ekonomi eller likvärdigt
  • Intresserad av samhällsutveckling och hållbarhetsfrågor
  • Erfarenhet av, och trivs med, att projektleda
  • Goda redovisningskunskaper
  • Erfarenhet av, och är intresserad av, att göra ekonomiska prognoser
  • Får gärna ha konsultbakgrund
  • Arbete med ekonomi inom offentlig sektor, helst VA och/eller samhällsbyggnad är meriterande

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid.

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till christina.gard@vastrategi.se. Vi tar emot ansökningar löpande.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christina Gard, christina.gard@vastrategi.se, tel. 031-33 99 382.

Välkommen med din ansökan.

VA Strategi

Kontakt

Johan Willins gata 6
416 64  GÖTEBORG
031-33 99 380
kontakt@vastrategi.seLinkedInYouTube
© VA Strategi 2023
VA Strategi Symbol