Logo VA Strategi

Våra kurser

VA Strategi har lång erfarenhet av att hålla kurser inom VA-juridik, VA-ekonomi och strategiska frågor inom VA, och möjligheten att kunna erbjuda kurser ligger oss varmt om hjärtat. Därför har vi tagit fram ett antal kurskoncept för er som vill lära er mer om vattentjänstlagen och de processer den för med sig för Sveriges VA-verksamheter. Ni väljer vilken eller vilka kurser som passar er bäst utifrån era egna behov!

Kursupplägg

Vi erbjuder kurser som relaterar till våra främsta arbetsområden. Kurserna ges som antingen en- eller tvådagarskurser och de flesta kurser hålls i Göteborg där vi har vårt kontor. Vi erbjuder också möjlighet att delta digitalt genom streaming.

Under våra kurser blandar vi alltid föreläsning med diskussioner. Viktigt för oss är att koppla kursinnehållet till verkliga situationer och det är något vi har stor erfarenhet av i och med vårt övriga konsultarbete. Ni som deltagare får möjlighet att ingå i gruppdiskussioner, lära er av varandras frågor samt analysera fallstudier. För oss är dessa kursdagar väldigt givande eftersom vi får tillfälle att höra era frågor och utmaningar samt diskutera möjliga lösningar.

Kursdetaljer

För att läsa mer om våra kurser, klicka nedan på respektive avsnitt. Där hittar ni information om pris, plats, datum och tider samt info om hur ni kan anmäla er.

Välkommen till våra kurser!

Våra kurser


16 & 17 mars 2022

Anslutnings­frågor

En kurs som hjälper er att förbättra och förtydliga arbetet med anslutning av nya fastigheter. En tydligare arbetsprocess innebär färre problem och frågor.
Läs mer om kursen och anmäl dig här
Anläggnings- och brukningstaxa

En fungerande VA-taxeprocess

En 2-dagars fördjupnings­kurs om VA-taxe­processen och beräknings­arbetet.
Läs mer om kursen
VA-planeprocess

VA-plane­proces­sen – hur får vi det att hända?

En 1-dagskurs för grupper och organisationer som vill komma ett steg längre i arbetet att hålla kommunens VA-plan levande och aktuell.
Läs mer om kursen
Foto: Valeria Boltneva

Vattentjänstlagen – introduktion

En 1-dagskurs som ger grundläggande kunskap om vattentjänstlagen och hur juridiken kopplas till verkliga situationer.
Läs mer om kursen
Att presentera beslutsunderlag

Räkna anläggnings­avgifter med
VA S Ansluta

Vi erbjuder nu en kurs där du tillsammans med oss på VA Strategi räknar fram och analyserar an­läggnings­avgifter för din egen kommun med vårt verktyg VA S Ansluta.
Läs mer om kursen
Avtalsrätt

Avtalsrätt – introduktion

En digital kortkurs för dig som vill få bättre koll på hantering av avtal. Den här kursen går igenom grunderna i avtalsrätt och ger exempel på praktisk tillämpning.
Läs mer om kursen
Tilläggsavgifter

Tilläggsavgifter

En 1-dagskurs där vi går igenom grunderna för hur tilläggsavgifter tas ut och räknar avgifter tillsammans.
Läs mer om kursen
VA Strategi

Kontakt

Risåsgatan 16
413 07  GÖTEBORG
031-33 99 380
kontakt@vastrategi.seLinkedInYouTube
© VA Strategi 2021
VA Strategi Symbol